ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΕΡΟΣ

ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΚΙΑ

Περίεργοι λουκουμάδες
Τραγανοί νηστίσιμοι λουκουμάδες σαν μπαστουνάκια με φανταστική γεύση. Υλικά

250 γρ. αλεύρι
100 ml. νερό
150 γρ. λεμονάδα με ανθρακικό
1 πρέζα αλάτι
1/2 φακελάκι μαγιά
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
600γρ. ζάχαρη
400 ml νερό
2 κ.σ. λεμόνι
2 κ.σ. ανθόνερο

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και το ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Δεν ανακατεύουμε ξανά αν αρχίσει να βράζει γιατί θα ζαχαρώσει το σιρόπι. Από την ώρα που θα πάρει βράση , βράζουμε για 5′-6′. Προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε για 2′ χωρίς ανακάτεμα. Προσθέτουμε το ανθόνερο και αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει τελείως. Όσο θα κρυώνει θα πυκνώνει η σύστασή του. Πρέπει όταν κρυώσει να σας θυμίζει το σιρόπι από γλυκό κουταλιού.

Ετοιμάζουμε τους λουκουμάδες. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη μαγιά ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη λεμονάδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Θα έχουμε ένα χυμό λίγο πιο αραιό από τους συνηθισμένους λουκουμάδες. Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε 35′ – 40′. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ μιας χρήσεως και κόβουμε ψιλή τρύπα. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε κατσαρόλα και κόβουμε μακρόστενα λεπτά μπαστουνάκια ζύμης πιέζοντας το κορνέ. Βγαίνουν μικρά και λεπτά σαν λαλάγγια. Αφού ροδίσουν τα βγάζουμε σε πιατέλα. Περιχύνουμε με το κρύο πυκνό σιρόπι. Είναι τραγανά και φανταστικά.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s