sorbet καρπούζι

watermelon-sorbet-sl-1634658-l

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν νοείται. Όσο το θερμόμετρο παίρνει την ανιούσα, ο ουρανίσκος μας νιώθει την ακατανίκητη επιθυμία να γευτεί αυτό που από παιδιά έχουμε συνδυάσει με τους θερινούς μήνες, με τις βουτιές μας και με τα ζεστά βράδια στο μπαλκόνι μας. Το παγωτό είναι μια απόλαυση που δεν μπορούμε να στερηθούμε, όταν μάλιστα αυτό έχει γεύση από Ελλάδα και είναι φτιαγμένο με τα χεράκια μας.

Αφήνουμε κατά μέρους τα ακριβά συσκευασμένα παγωτά που συνεχίζουν να μεταφράζουν την ανάγκη μας για δροσιά σε μπόλικα ευρώ και κερδίζουμε σε χρήματα, σε αγνά υλικά και γεύση, δοκιμάζοντας πέντε σπιτικές συνταγές με υλικά από τη χώρα μας.

 

Υλικά:
3 κούπες καρπούζι κομμένο σε κομμάτια
? της κούπας ζάχαρη (για το καρπούζι)
½ κούπα γάλα
½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι βανίλια
? κουταλάκι αλάτι (προαιρετικό, για καλύτερη υφή)
½ κούπα κομματάκια σοκολάτας (προαιρετικά για περισσότερη γεύση και εικόνα «κουκουτσιών» καρπουζιού)

Εκτέλεση:
Λιώστε το καρπούζι σε ένα μπολ και προσθέστε ? της κούπας ζάχαρη. Βράστε το μίγμα σε ένα σκεύος για αρκετά λεπτά, μέχρι να αποκτήσει την υφή του «πουρέ» και στην συνέχεια βάλτε το μίγμα στο ψυγείο για τρεις ώρες τουλάχιστον. Αναμίξτε το γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίστε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το μίγμα καρπουζιού, την κρέμα, την βανίλια και το αλάτι και χτυπήστε στο μίξερ μέχρι να γίνει ομοιογενές. Τοποθετήστε στην κατάψυξη και φροντίστε να το βγάζετε και να το ανακατεύετε κάθε 40 περίπου λεπτά επί τέσσερις ή πέντε τουλάχιστον φορές ώστε να αποκτήσει μαλακή υφή.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s