Σταφύλι γλυκό κουταλιού

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

1 κιλό σταφύλι (σουλτανίνα)
1/2 κιλό ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
200 γραμμ. αμύγδαλο καβουρντισμένο

Πλένουμε καλά το σταφύλι και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το αφήνουμε πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του, περίπου 6΄-7΄.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ξαφρίζουμε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο κι αφήνουμε το γλυκό να δέσει σε χαμηλή φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε το λεμόνι, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσει για 1΄.
ΣΤΑΦΥΛΙ 1
Για να ετοιμάσουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα: Αραδιάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και ψήνουμε για 10΄ στους 200οC μέχρι να ροδίσουν.

grape-spoon-sweet-3web

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s