Σπιτική σάλτσα BBQ

bbq-sauce-brush-ribsjpg-lg

Υλικά συνταγής

800γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
2 μήλα λιωμένα
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι καλής ποιότητας
3 σκελίδες σκόρδο
1 κλαδάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. ξηρό κρασί κόκκινο
2 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους (καλής ποιότητας)
2 κ.σ. ζάχαρη (μαύρη ή καστανή κατά προτίμηση)
½ κ.γ. ανθός αλατιού ή χοντρό αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Σοτάρουμε τόσο όσο να μαλακώσει το κρεμμύδι, όχι να καεί.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Ελέγχουμε την πυκνότητα της σάλτσας και αν είναι όπως την θέλουμε την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι ώστε να μην μείνουν τυχόν κομμάτια.
Βάζουμε την σάλτσα σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε και τα γυρνάμε ανάποδα.
Αφού κρυώσουν εντελώς τα βάζα, τα αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Γκρίζος Γάτος

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s