Πετιμέζι ροδιού

Υλικά

20 ρόδια
ζάχαρη

Παρασκευή

Κατ’ αρχήν φοράμε μια ποδιά για να μη βάψουμε τα ρούχα μας.
Κόβουμε τα ρόδια στη μέση και τα στύβουμε με προσοχή στο στίφτη. Περνάμε το χυμό από τουλουπάνι ή σουρωτήρι.
Προσθέτουμε ζάχαρη, ανάλογα με το γούστο μας …
Βράζουμε έως ότου γίνει το υγρό μας λίγο πιο πηχτό από λάδι. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μικρά και μακρόστενα βάζα.

Το πετιμέζι ροδιού το χρησιμοποιώ στις σαλάτες. Προσθέτει μια φρουτώδη υπόξινη γεύση και ταιριάζει με λάχανο – καρότο αλλά και τις πράσινες σαλάτες μας σε εποχές που δεν υπάρχουν ρόδια !!!!!!!

One thought on “Πετιμέζι ροδιού

  1. Εγώ το κάνω κάθε χρόνο (έχω δυο ροδιές) και το χρησιμοποιώ στις σάλτσες γλυκόξινων φαγητών πχ. χοιρινό με ξερά δαμάσκηνα , κόκκινη λαχανιά με λουκάνικα , Βυζαντινό βοδινό με κυδώνια κλπ . Το χρησιμοποιώ όμως και σαν χυμό το καλοκαίρι , όπως την βυσσινάδα …

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s