Μαρμελάδα ρόδι

marmelada_rodi_3748567
Υλικά
– ½ κιλό σπόροι ροδιού
– 400 γρ. ζάχαρη
– 1 στικ κανέλας
– Λίγο νερό

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζουμε τους σπόρους του ροδιού σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το στικ κανέλας και 2-3 κουταλιές της σούπας νεράκι. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς τα υλικά έως ότου βγάλουν τα υγρά τους, προσέχοντας να μην κολλήσουν.

Μόλις το δούμε να έχει πήξει, βγάζουμε από μέσα το στικ κανέλας και αλέθουμε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ. Ακολούθως, το περνάμε από ένα σουρωτήρι, πιέζοντας παράλληλα τους σπόρους για να βγάλουν όλο το ζουμί τους.

Η μαρμελάδα μας τώρα είναι έτοιμη και απαλλαγμένη από κουκούτσια! Το μόνο που απομένει είναι να βράσουμε ένα γυάλινο βάζο για να το αποστειρώσουμε και να μεταφέρουμε εκεί τη μαρμελάδα μας.

Καλή επιτυχία!

Τη συνταγή μου τη φίλεψε ο Ηφαιστίωνας που τη βρήκε απο τις Συνταγές Μαγειρικής

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s