Φρικασέ με σταμναγκάθι

φρικασεΤώρα  είναι η εποχή να το μαγειρέψετε!

Υλικά:

1. 1 κιλό κατσικάκι κοµµένο σε µικρά κοµµάτια
2. 1 κιλό σταµναγκάθι
3. 7 κουταλιές ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ?Ο
4. 2 κουταλιές λευκό κρασί
5. χυµός 2 λεµονιών
6. αλάτι
7. πιπέρι

Προετοιμασία:

Καθαρίζουµε και πλένουµε καλά το σταµναγκάθι. Το βουτάµε σε βραστό νερό για 5 λεπτά, για να φύγει η πικράδα του. Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και ροδίζουµε το κρέας σε µέτρια φωτιά για 4 λεπτά. Σβήνουµε µε το κρασί, αλατίζουµε, προσθέτουµε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 30 λεπτά, περίπου.
Ρίχνουµε το σταµναγκάθι, ανακατεύουµε και σκεπάζουµε την κατσαρόλα, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει επί 20 λεπτά. Προσθέτουµε το λεµόνι ή αυγοκόβουμε, ανακατεύουµε και αφήνουµε το φαγητό να βράσει 5 λεπτά ακόµα. Το σερβίρουµε ζεστό µαζί µε την πλούσια σάλτσα του.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s