στεφανακι briosch με ασπρη σοκολατα και Cranberries

Απαγορευμένη ευτυχία!

IMG_1037

Υποθέτω ότι θα πρέπει να σας προειδοποιήσω οτι η γευση του θα σας παραπέμψει σε γραφικές σκηνές της ειρήνης, της αγάπης, της χαράς, πάθος, σεβασμό, μεγαλοπρέπεια, και κατανόηση. Όλα αυτά σε ένα!  Έτσι, εάν αισθάνεστε την παραμικρή  κούραση της ημέρας σας προτείνω να  συνεχίσετε να διαβάσετε με προσοχή ή άλλοιως ελάτε πίσω μια άλλη μέρα . Για αυτό το ψωμί- στεφάνι είναι εξίσου νόστιμο  όπως  τα πράγματα που βλεπουμε οταν ειμαστε χαρούμενοι και και αυτό που το κάνει ακόμα πιο υπέροχο είναι ότι είναι απατηλά εύκολο να γίνει!  Επιθυμεις να γίνεις o /η bread Idol της παρέας σου; Προσπαθησε αυτη τη συνταγούλα τώρα στις διακοπές κι έγινες! 

IMG_1031Μετά την επιτυχία του happy bread αποφάσισα να χρησιμοποιήσω την ίδια ζύμη βουτύρου και την προσαρμογή στην εορταστική ατμόσφαιρα του χώρου  μας προσθέτοντας αποξηραμένα cranberries, ζαχαρωμένες  φλούδες  λεμονιού και πορτοκαλιού  και λευκή σοκολάτα κομμάτια ή απλά μόνο λίγο γλυκο του κουταλιού κεράσι!  Η ιδέα να το κάνω σε στεφάνι δεν είναι κάτι καινούργιο, φυσικά. Όταν έπεσε η πρώτη ματιά  μου σε μια συνταγή  για  bread Idol, δεν μπορούσα να πάρω την εικόνα από το μυαλό μου για εβδομάδες και ήξερα ότι έπρεπε απλά να αφεθώ και να την προσαρμώσω στα γούστα  μου .Ετσι ενώ η  εγγλέζικη συνταγή απο το τετράδιο της  γιαγιάς την Καθριν μιλάει  για cranburies που αντε να τα βρεις στην Ελλάδα, εγώ έβαλα φλούδες  λεμονιού και πορτοκαλιού  μαύρη σοκολάτα κομμάτια και λίγη μαρμελάδα μανταρίνι έτσι για να  σπάσω τη μύτη της γειτόνισας  στο ψήσιμο  !

Η καθε μια μπορεί να βάλει ότι θέλει στη γέμιση ή ότι ..έχει!

… έστω  δυο ειδών  σταφίδες ή λίγη μαρμελάδα!

IMG_1037

Το πρώτο ψωμί στεφάνι έκανα έδωσα σε ένα φίλο, ο οποίος ρώτησε πώς καταφερα και  δημιούργησα τα αιχμηρά  «φύλλα» πάνω στην κρούστα για να μοιάζει με δέρμα dragon fruit;  Και τότε χαμογάλασα γιατί θυμήθηκα πως οταν είδα το video για το πως τα φτιαχνεις γύρισα  και μου  είπα.. ”  ετσι εφτιαχνε και η μάνα σου  τις κοτσώνες το Πάσχα σαν είσαστε παιδιά! Με το ψαλίδι!  ” 

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s