Happy bread :D ( brioche)

HAPPY BREAD

Πρώτα από όλα, επιτρέψτε μου να διευκρινίσω ότι αυτό δεν είναι  ψωμί  αλλά  ένα αριστούργημα που  δεν βγήκε από  συνηθισμένες ονειροπολήσεις

Happy--Bread 1 IMG_2310


συστατικά:
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά στιγμιαία
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ή μέλι
100ml ζεστό γάλα
500g αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον για το ζύμωμα και flouring
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
150 ml ζεστό γάλα (extra)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξίδι ή χυμό λεμονιού
100 γρ βούτυρο, λειώνουν και που δροσίζεται

Glaze
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας γάλα

μέθοδος :
1 . Διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε 100 ml ζεστό γάλα , σκεπάστε το και αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 10 λεπτά.
2 . Σε ένα άλλο μπολ , κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι μαζί . Κάνετε ένα φρεάτιο στο κέντρο και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά σε αυτό , το υπόλοιπο χλιαρό γάλα , το ελαιόλαδο , το ξύδι και το μείγμα της μαγιάς . Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια σας ή στο μίξερ μέχρι να χωρίζει από τις πλευρές του μπολ . Αφαιρέστε τη ζύμη , τοποθετήστε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή , εύπλαστη ζύμη . Τοποθετήστε σε ένα λαδωμένο μπολ , σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο – περίπου μία ώρα .
3  Ζυμωστε παλι αφου   αυξηθεί ζύμη και μετά μεταφέρετε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια , ζύμη , τα χωρίζετε σε 2 ίσα μέρη . Χωρίστε κάθε ένα από αυτά και πάλι σε 4 , έτσι ώστε να έχετε 8 κομμάτια ζύμης εντελώς .

Happy--Bread 1

4 . Πλάστε  κάθε κομμάτι της ζύμης μεχρι να γινει ενα κατά προσέγγιση ορθογώνιο σχήμα με ένα πάχος 3-5 mm. απλώνετε  το λιωμένο βούτυρο πάνω από κάθε κομμάτι . Θέστε κατά μέρος το υπόλοιπο βούτυρο για αργότερα .

5 . φτιαξτε  4 κυλινδρικά ρολά .
6 . Κοψτε κάθε ρολο  σε τρία κομμάτια με αυτόν τον τρόπο – φέτες  και στα δύο άκρα του κυλίνδρου περίπου 1,5 ίντσα μακρύ καθένα , και  αφηστε  τα δύο κομμάτια στην άκρη .
Στη συνέχεια, κόψτε το μεσαίο τμήμα του ρολού σε 4 τρίγωνα .
7 . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C . Λαδώστε  ένα μεγάλο ταψί . . Τακτοποιούμε τα τρίγωνα κομμένα σε περιβάλλουν εντελώς το μεσαίο κύκλο  σύμφωνα με τις φωτογραφίες .

happy bread2

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 30-40 λεπτά .
8 . Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα με ένα πιρούνι και αλοίφουμε με ένα  πινέλο πάνω από το ψωμί  . ( Μπορείτε να πασπαλίζουμε με σουσάμι ή άλλα ξηρά καλύμματα σε αυτό το σημείο . ) Ψήστε το ψωμί για 20-30 λεπτά , μειώνοντας τη θερμοκρασία στους 160 ° C μετά από 10 λεπτά στο φούρνο .
9 . Βουτυρώνουμε το ψωμι με  το λιωμένο βούτυρο και μόλις βγαίνει από το φούρνο , σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά πριν  το σερβίρουμε .

IMG_2308

video   οδηγίες βήμα βήμα

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s