Mηλοπιτάκια ευκολα και γρήγορα

μηλοπιτακιαΥλικά για τη ζύμη:

– 1 φλ. τσαγιού καλαμποκέλαιο

– 1 κεσεδάκι μικρό γιαούρτι

– ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη

– ½ κ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

Υλικά για τη γέμιση:

– ½ κ. μήλα καθαρισμένα από τη φλούδα

– ¾ ή ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη

– 1 κουταλάκι γλ. κανέλλα

Προαιρετικά, σταφιδούλες, αμύγδαλα και καρυδάκια χοντροκοπανισμένα..

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη, βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο.

Στο μεταξύ τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού τα μήλα και τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλλα και εάν θέλουμε προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια και τα αμύγδαλα… Τα σωτάρουμε όλα αυτά μαζί, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φύγει το νεράκι.

Αφού είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να μισοκρυώσει.

Παίρνουμε τη ζύμη (αυτή που είχαμε αφήσει να ξεκουραστεί) και τη χωρίζουμε σε 18 μπαλίτσες..

Ανοίγουμε την μπαλίτσα, πλάθοντας την σε σχήμα τετράγωνο, περίπου  12 x12 εκ.

Βάζουμε στη μέση μια κουταλιά γέμιση, το διπλώνουμε στα τέσσερα και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδωμένη λαδόκολλα. Το ίδιο κάνουμε για όλες.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, συνήθως στη 2η σκάλα από κάτω, για περίπου 20 λεπτά, όμως αυτό θα το δείτε καλύτερα εσείς, ανάλογα πάντα με το φούρνο σας, αλλά και τη σκάλα που θα ψήσετε..

Αφού ροδίσουν,  τα τοποθετούμε σε μια  πιατέλα, πασπαλίζοντάς τα με ζάχαρη άχνη και λίγη κανελλίτσα.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s