Βασιλόπιτα με γεύση απο μικρασιατικό μεράκι

vasilopita

Μια βασιλόπιτα που στη γεύση της κουβαλάει όλο το… μεράκι που εφερε η γιαγιά μου απο τη Μικρά Ασία.

Υλικά συνταγής

2 ποτήρια νερού ζάχαρη (200 gr ζαχαρη )
1 ποτήρι του νερού βούτυρο (200 γρ βουτυρο)
5  αυγά
1 ποτήρι του νερού γάλα (200 γρ γαλα)
3 ποτήρια του νερού αλεύρι (600 gr) Νο 2 ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
κοσκινισμένο
4 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
1/2 ποτήρι του νερού αμυγδαλόψιχα σε σκόνη (100 γρ)

1/2 ποτήρι του νερού καρυδοψιχα  σε σκόνη(100 γρ)
2 βανίλιες
1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ
2 πορτοκάλια (ξύσμα)

Εκτέλεση : Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε κάθε φορά ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και το κονιάκ. Τέλος ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδαλόψιχας. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα (για να ξεφορμάρουμε εύκολα) σε ένα ταψί 30 εκατοστών. Αδειάζουμε το μείγμα. Μπήγουμε το φλουρί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα και 10΄. Αφού ψηθεί, αχνίζουμε τη βασιλόπιτα.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ  …

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s