Πεπέκι

πεπεκιΗ πιο φθηνή, εύκολη και νόστιμη παραδοσιακή πίτα, έτοιμη σε λίγα λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
200 γραμ. αλεύρι μαλακό
1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες
1/4 του κεσέ του γιαουρτιού, ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά (αν θέλετε)
300 γρ. φέτα σε τρίμματα ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
ΕκτέλεσηΚοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα.

Τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν και προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά πολύ καλά. Ρίζνουμε λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι ή με ένα κουτάλι.

Λαδώνουμε το ταψί (νούμερο 36) και πασπαλίζουμε με λάδι. Στρώνουμε το πεπέκι με ένα κουτάλι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αντίσταση πάνω και κάτω) στους 180 βαθμούς, περίπου 45 λεπτά  μέχρι να ροδίσει καλά.

Το πεπέκι τρώγεται ζεστό και κρύο και οι Ηπειρώτες συνήθιζαν να το τρώνε ακόμα και για πρωϊνό. Είναι μια από τις αγαπημένες και έυκολες πίτες τους, που ακόμα και τα παιδιά αγαπούν πολύ…

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s