Φινλανδικό Glogg

sweet4

1 λίτρο νερό
500 γρ ζάχαρη
2 κομμάτια τζίντζερ ξεφλουδισμένο
3 κανέλες
40 γαρύφαλλα
1 κουτ. σούπας κακουλέ
100 ml σταφίδες

Σιγοβράζουμε τα υλικά για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε σε μπουκάλι.
Διατηρείται στο ψυγείο για 1-2 μήνες.
Όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε, ζεσταίνουμε (χωρίς να φτάσει σε σημείο βρασμού) 100 ml μαζί με μισό λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί.
Σερβίρουμε!

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s