Banketstaaf

?????????????????

225g βούτυρο
Ζάχαρη 150g
1 αυγό, που χωρίζονται
115 g πάστα αμυγδάλου
5 ml του εκχυλίσματος αμυγδάλου
250g αλεύρι
70 γραμμάρια αμύγδαλα

προετοιμασία
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά> Προετοιμασία: 35 λεπτά> Έτοιμο σε: 50 λεπτά

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς .
Ανακατέψτε το βούτυρο μέχρι κρεμώδη σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι ελαφρύς και χνουδωτός. Προσθέστε τον κρόκο του αυγού (εκτός από το ασπράδι), πάστα αμυγδάλου, εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ανακατεύουμε το αλεύρι.
Απλώστε το μείγμα πάνω από ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο (περίπου 35 εκατοστά x 23 cm και ύψος 5 cm) ταψί. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν, να εξαπλωθεί πέρα από το κτύπημα στο ταψί και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο φως. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κόψτε σε τετράγωνα 5×5 cm. Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s