Brunsli

brunsliΣυστατικά για περίπου 50 μπισκότα ( ανάλογα με το μέγεθος ενός μπισκότου ) :

150 g (5 oz) ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
250 g (9 ουγγιές) αλέθουν τα αμύγδαλα
¼ κουταλάκι κανέλα
1 πρέζα σκόνη γαρύφαλλο
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 φρέσκο ​​λευκό του αυγού ( περίπου 70 g (2,5 ουγγιές) )
100 g (3.5 oz) πικρή σοκολάτα
2 κουταλάκια κονιάκ

Ανακατέψτε τη ζάχαρη , το αλάτι , αμύγδαλα , κανέλα , γαρίφαλο σε σκόνη , σκόνη κακάο και το αλεύρι σε ένα μπολ .
Προσθέστε λευκό του αυγού και ανακατεύουμε μέχρι τα συστατικά να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια  , χύνουμε το ζεστό νερό πάνω από τη σοκολάτα ,( αφήστε το υπόλοιπο για περίπου 5 λεπτά ) , στη συνέχεια, αδειάστε όλο το νερό , εκτός από περίπου μισή κουταλιά  και  ανακατεψτε. Τώρα προχωρήσει άμεσα με το επόμενο βήμα .
Προσθέστε τη  λιωμένη σοκολάτα από το προηγούμενο στάδιο και το Kirsch, και ζυμώστε  σε μια μαλακή ζύμη.
Ανοίξτε  τη ζύμη σε μια επίπεδη επιφάνεια  την  να καλύπτετε ελαφρά με ζάχαρη  , περίπου 10 mm ( 0,4 ίντσες) πάχος.

Φτιαχνουμε διάφορα σχήματα και τα βάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα .
Τα  αφήνουμε να   “ξεκουραστουν” για περίπου 5 έως 6 ώρες ή όλη τη νύχτα σε ένα ξηρό μέρος .
Ψήστε για περίπου 4 έως 6 λεπτά στο κέντρο της προθερμασμένο φούρνο στους 250 ° C ( 480 ° F).
Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν το σερβίρισμα .

sweet9

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s