Γκαθπάτσο


Υλικά:
4-5 ντομάτες τριμμένες
1 πιπεριά
1 αγγουράκι
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουτ. γλυκού ξύδι
2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι γαλέτα
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 πρέζα δενδρολίβανο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα τριμμένα φύλλα φασκόμηλου

Εκτέλεση:
Καθαρίστε την πιπεριά , το αγγούρι, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σουρώστε τις τριμμένες ντομάτες. Ρίξτε στη γυάλα του μπλέντερ τη μισή πιπεριά, το μισό αγγούρι, το σκόρφο και τις σουρωμένες ντομάτες και αναμίξτε ώσπου το μίγμα να γίνει χυλός. Προσθέστε τον τοματοχυμό από τις τριμμένες ντομάτες, το ξύδι, το λάδι και τη γαλέτα και ανακατέψτε.
Τρίψτε τα υπόλοιπα λαχανικά στον τρίφτη και προσθέστε τα στη σούπα. Ρίξτε και τα μυρωδικά, ανακατέψτε και βάλτε το γκαθπάτσο για 2 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει καλά.

Αν θέλετε το πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι κατά το σερβίρισμα.

Ισπανική Συνταγή

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s