Κουρού η … αφρατούλα!

κουρου

Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού.
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:

200 γρμ. βιτάμ soft

200 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό

αλεύρι Farin-up όσο σηκώσει

λίγο αλάτι.

ΓΕΜΙΣΗ:

200 γρμ. φέτα

1 αυγό και ένα ασπράδι

λίγο πιπέρι

λίγο δυόσμο

1 κρόκο αυγού για πασάλειμμα

σουσάμι, μαυροκούκκι, παπαρουνόσπορο ή ότι άλλο σας αρέσει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το βιτάμ, το γιαούρτι, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο -λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική. Περίπου θα πάρει τα 380-400 γρμ. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα περίπου.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την φέτα και την διαλύουμε με ένα πηρούνι, προσθέτουμε το αυγό και το ασπράδι, το πιπέρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

Ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια, βάζουμε λίγη γέμιση και το κλείνουμε. Εγώ στο κλείσιμο χρησιμοποιώ ενα πιατάκι του καφέ και το κόβω, κατά την γνώμη μου κάνει το καλύτερο κλείσιμο.

Τα βάζουμε στο ταψάκι  μας τα πασαλείβουμε με τον κρόκο, ρίχνουμε  το σουσάμι και τα ψήνουμε  στους 200 βαθμους  για 30 περίπου λεπτά.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s