Πίτα με κρεμμύδια και τυρί

440

Θέλετε να ξεφύγετε από τις κλασικές τυρόπιτες; Τολμήστε να αναμίξετε γιαούρτι με σωταρισμένα λαχανικά και απολαύστε το αποτέλεσμα. Ιδανική πρόταση και για χορτοφάγους…

 

Υλικά
-1 πακέτο φύλλα κρούστας
-2 μεγάλα κρεμμύδια
-2 πράσα
-5 αυγά
-1 γιαούρτι αγελαδινό
-100 γρ. φέτα
-300 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
-1 φλ. τσαγιού βούτυρο
-αλάτι, πιπέρι
pita_me_kremmudia_kai_turiΕκτέλεση
Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα πράσα.
Σωτάρετε με λίγο βούτυρο.
Σε μια μεγάλη γαβάθα ρίχνετε το γιαούρτι, τα αυγά, τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα τυριά και ανακατεύετε καλά.
Αλατοπιπερώνετε το μίγμα και ανακατεύετε.
Αλείφετε τον πάτο ενός μεγάλου στρογγυλού ταψιού με λίγο βούτυρο λιωμένο.
Στρώνετε τα μισά φύλλα (βουτυρωμένα) και απλώνετε από πάνω τη γέμιση. Ισιώνετε την επιφάνεια με το κουτάλι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας τα ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο.
Στρίβετε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα και φτιάχνετε έναν κόθρο γύρω-γύρω.
Χαράζετε την πίτα και περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνετε στους 200ο C για μια ώρα περίπου.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s