Πανακότα (μια βελουδινη γευση)

panakota-Απολαύστε την ελαφριά και βελούδινη γεύση της πανακότας που ταιριάζει τέλεια µε γλυκό του κουταλιού.
Υλικά
Για Πανακότα με γιαούρτι
500 ml κρέμα γάλακτος
500 γραμμ. γιαούρτι
½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνης (x2 γραμμ.)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 μπαστουνάκι βανίλιας

Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι για το σερβίρισμα (ή άλλο γλυκό του κουταλιού)

Προετοιμασία
Καλύπτουμε σε ένα μπολ τη ζελατίνη µε κρύο νερό και την αφήνουμε για 5′-10′, να µουλιάσει καλά και να φουσκώσει. Σε άλλο µπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γιαούρτι και τη µισή κρέµα μέχρι να οµογενοποιηθούν. Bάζουµε σε κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέµα, τη ζάχαρη, τη βανίλια (αφού τη σχίσουµε στη µέση και αφαιρέσουµε τους σπόρους της) και το ξύσµα κι ανακατεύουµε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί το µείγµα, χωρίς όµως να βράσει. Το αποσύρουµε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες, τις προσθέτουµε στο ζεστό µείγµα και ανακατεύουµε πολύ καλά, για να λιώσουν. Αφήνουµε το µείγµα για 10′ να γίνει χλιαρό και το ενσωματώνουμε σταδιακά στο κρύο µείγµα γιαουρτιού-κρέµας ανακατεύοντας πάντα µε σύρµα. Αδειάζουμε την πανακότα σε µια µεγάλη φόρµα για ζελέ ή σε 8 ατοµικά φορµάκια και την αφήνουµε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί, για περίπου 3 ώρες. Αφού παγώσει, την ξεφορµάρουµε (βουτώντας τη φόρµα σε ζεστό νερό) και τη γαρνίρουµε µε γλυκό του κουταλιού.(ΣΥΝ 3 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ)

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s