Λικέρ του καφέ..espresso

λικερ καφε εσπρεσσοΛικέρ του καφέ..espresso
Αγαπημένο , αντιοξειδωτικό, ευεργετικό , εχει σε διαυγεια το νου και κρατά καθαρή την σκέψη..
Συνταγή για λικερ του καφε (καλούα)
1 λιτρο ειτε κονιάκ ,η ρούμι ή ρακι οτι σας αρ΄΄εσει γίνετε εξαιρετικό και με τα 3 ..
2 φλιτζάνια δυνατό ετοιμο εσπρεσο
1-2 κουταλιές σουπας νες καφε
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
2 ξύλα κανέλλας
1 λοβό βανίλιας ( προαιρετικα)
10 κόκκους καφε φρεσκους

βράζουμε σε κατσαρολάκι το νερό την ζάχαρη το εσπερσο τον νες και τα μπαχαρικά για περίπου 5 λεπτα..
ρίχνουμε μέσα το ποτό και ανακατεύουμε καλά αφήνουμε 2-3 λεπτά και σκεπαζουμε για 24 ώρες .. σουρώσετε την αλλη μέρα και φυλάτε σε μπουκάλια καλα κλεισμένα ΄βάλτε μέσα και τους κόκους του καφε… και 1 ξύλο κανέλλας θα μοσχοβολάει.. καλη επιτυχία..
Το λικέρ αυτο μπορειτε να το κάνετε ποιο γλυκό η ποιο πικρό αναλογα αυξάνοντας την ζάχαρη η βάζοντας και μια δόση εσπρεσσο ακομα αν θελετε..
Δεν σερβίρετε μόνο σαν λικέρ μπορει να το βάλετε στα κεικ σοκολάτας η ακόμα και στα ροφήματά σας ή στα κοκτειλ σας αλλα και σε τουρτες οπως η μπλακ φορεστ.. ταιρίαζει απιστευτα σε τιραμισου…
Λικέρ του καφέ..espresso Αγαπημένο , αντιοξειδωτικό, ευεργετικό , εχει σε διαυγεια το νου και κρατά καθαρή την σκέψη.. Συνταγή για λικερ του καφε (καλούα) 1 λιτρο ειτε κονιάκ ,η ρούμι ή ρακι οτι σας αρ΄΄εσει γίνετε εξαιρετικό και με τα 3 .. 2 φλιτζάνια δυνατό ετοιμο εσπρεσο 1-2 κουταλιές σουπας νες καφε 2 φλ. ζάχαρη 1 φλ. νερό 2 ξύλα κανέλλας 1 λοβό βανίλιας ( προαιρετικα) 10 κόκκους καφε φρεσκους — βράζουμε σε κατσαρολάκι το νερό την ζάχαρη το εσπερσο τον νες και τα μπαχαρικά για περίπου 5 λεπτα.. ρίχνουμε μέσα το ποτό και ανακατεύουμε καλά αφήνουμε 2-3 λεπτά και σκεπαζουμε για 24 ώρες .. σουρώσετε την αλλη μέρα και φυλάτε σε μπουκάλια καλα κλεισμένα ΄βάλτε μέσα και τους κόκους του καφε… και 1 ξύλο κανέλλας θα μοσχοβολάει.. καλη επιτυχία.. Το λικέρ αυτο μπορειτε να το κάνετε ποιο γλυκό η ποιο πικρό αναλογα αυξάνοντας την ζάχαρη η βάζοντας και μια δόση εσπρεσσο ακομα αν θελετε.. Δεν σερβίρετε μόνο σαν λικέρ μπορει να το βάλετε στα κεικ σοκολάτας η ακόμα και στα ροφήματά σας ή στα κοκτειλ σας αλλα και σε τουρτες οπως η μπλακ φορεστ.. ταιρίαζει απιστευτα σε τιραμισου…( συνταγη της Γιουλης Καμπουρίδου)

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s