Μυζηθροπιτάκια με μέλι

myzithropitakia_me_meli

Υλικά για τη ζύμη

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ρακή

Για τη γέμιση και το σερβίρισμα

  • 450 γρ. φρέσκια μυζήθρα
  • 4 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  •   χυμό 2 λεμονιών
  • 2-3 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 4 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • βούτυρο για το άλειμμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και
  • μυρωδάτο μέλι για το τέλος!

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε μαζί όλα τα υγρά υλικά για τη ζύμη δηλαδή, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ρακή και προσθέτουμε και το αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφριά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια και δεν θα είναι πολύ μαλακό.
Σε ένα άλλο πιάτο λιώνουμε με ένα πιρούνι τη μυζήθρα και την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Παίρνουμε τη μυζήθρα και την πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια.
Παίρνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε δίσκους των 7 εκατοστών περίπου. Τοποθετούμε ένα μπαλάκι μυζήθρας σε κάθε φύλλο και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
Τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε αφού ρίξουμε από πάνω λίγο μέλι.

2 thoughts on “Μυζηθροπιτάκια με μέλι

  1. Ωραίο μου ακούγεται.
    Θα το επιχειρήσω σύντομα.
    Πολύ μου αρέσει ο συνδυασμός ανάλατου τυριού με μέλι (ή με πετιμέζι)🙂

    • συνταγη απο Χανια! Δοκιμασμενη! Ειναι απιθανος ο συνδιασμος ( κι αν βρεις και τυρι μαλάκα- ναι μη γελας- ετσι το λενε), ακομα πιο καλα!

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s