Παγωτό γιαούρτι με δυόσμο

Θα χρειαστούμε:

– μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
– 180 γραμμάρια γάλα εβαπορέ αδιάλυτο (και light αν θέλετε)
– 200 γραμμάρια κρυσταλλική λευκή ζάχαρη
– μια χούφτα φρέσκα, τρυφερά φυλλαράκια δυόσμου
– ξύσμα από ένα μικρό, πράσινο λάιμ

Στο μπλέντερ αλέθουμε τη ζάχαρη μαζί με τα φύλλα του δυόσμου (καλά πλυμένα και όσο γίνεται στεγνωμένα), μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, πράσινη πάστα.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα εβαπορέ, την πάστα δυόσμου – ζάχαρης και το ξύσμα από το λάιμ (αν θέλετε βάλτε ξύσμα από λεμόνι, το λάιμ είναι απλώς πιο αρωματικό) και όταν το μίγμα ενοποιηθεί, το τοποθετούμε σε ένα σκεύος ή τάπερ και στην κατάψυξη, βγάζοντάς το κάθε τόσο και χτυπώντας το με το μπλέντερ (για να μας βγει μαλακό) αν δεν έχουμε παγωτομηχανή.

Σερβίρεται καλύτερα την επόμενη μέρα (ύστερα δηλαδή από τα πολλά μπλεντερο-χτυπήματα της προηγούμενης!), αφού το αφήσουμε κανένα δεκάλεπτο να μαλακώσει για να βγάλουμε έτσι πιο εύκολα μπάλες παγωτού.

Αν θέλετε -όπως είθισται- και κάποιο topping, λίγο τριμμένο ανάλατο φυστίκι Αιγίνης ή σιρόπι μαύρης σοκολάτας ταιριάζουν ωραία, αν και εγώ το κατανάλωσα σκέτο για να “ακούσω” καλύτερα τον αγαπημένο μου δυόσμο!🙂

Σκοτεινά tips:

– Το παγωτό είναι ελαφρώς πράσινο (για να γίνει κανονικό πράσινο αναγκαστικά χρειάζεται χρώμα ζαχαροπλαστικής αλλά δεν το πολυθέλω στις συνταγές μου), πολύ – πολύ αρωματικό και φυσικά, πάρα πολύ δροσερό!
– Είχα τον φόβο ότι μπορεί να πικρίσει με τον δυόσμο, αλλά τελικά ήταν μια χαρά. Όποιος θέλει και έχει (ή του αρέσει περισσότερο), μπορεί να αντικαταστήσει τον δυόσμο με φρέσκο βασιλικό!
– Επίσης με τα πολλά χτυπήματα λιώνει και η ζάχαρη (θυμηθείτε ότι το μίγμα δεν έχει βράσει, δεν έχει μπει καν στη φωτιά).
– Αν η ζάχαρη σας φαίνεται πολλή, ίσως θα μπορούσατε να αφαιρέσετε κάποια ποσότητα αυτής. Επιπλέον, για όσους -μέρες που ‘ναι- προσπαθούν να αποφύγουν τις “αμαρτίες”, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και υποκατάστατο ζάχαρης.
– Έτσι, έχουμε ένα σπιτικό παγωμένο γιαούρτι/γιαουρτοπαγωτό με μόλις 2% λιπαρά και λίγη (ή και καθόλου ζάχαρη) ό,τι πρέπει δηλαδή για δίαιτα – διατροφή και σε μια γεύση που ομολογώ πως δεν έχω δει πουθενά, σε κανένα από τα γιαουρτομαγαζιά – μανιτάρια!🙂

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s