Σπιτική ΠΙΤΣΑ

ΠΙΤΣΑ

Υλικά
—3 και ¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
—10 γρ. ή 2½ κουταλάκια μαγιά ξηρή
—5 γρ. ή ¾ κουτ. γλυκού αλάτι
—μία πρέζα ζάχαρη
—1 και 1/3 κούπας (ή 300 γρ.) νερό σε θερμοκρασία δωματίου, λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε το μείγμα καλά με το χέρι για 30 δευτερόλεπτα –όχι παραπάνω.

1

Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε σε καλυμμένο σημείο της κουζίνας για 2 ώρες. 2Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ. Την κόβουμε σε 2 κομμάτια, τα οποία είτε χρησιμοποιούμε άμεσα είτε αργότερα, αφού τα βάλουμε στο ψυγείο σφραγισμένα για να μην έρχονται σε επαφή με τον αέρα.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί για μεγάλη πίτσα και απλώνουμε τη ζύμη με το χέρι μέχρι να καλύψει όλο το ταψί. Αν δούμε ότι το ζυμάρι επανέρχεται και δεν απλώνει, απλώς περιμένουμε 5 λεπτά και προσπαθούμε ξανά. Την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250°c αφού πρώτα βάλουμε πάνω της τα συστατικά που θέλουμε, όπως σάλτσα, τυρί κ.λπ.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s