φανουροπιτα

DSCN0572a

Μοσχομυρισε η κουζινα μου..

Του Αγ.Φανουρίου σήμερα και είπα να σας δώσω μια μοναστηριακή, κατά δήλωση της , συνταγουλα της γιαγιάς μου για φανουρόπιτα..

Την εφτιαχνε κάθε φορά που έχανε κάτι κι ήθελε να τάξει στον Αγιο τάμα για να το εντοπίσει ξανά ( πάλι καθώς  δήλωνε).. ‘

Μεταξυ μας υποψιαζομαι πως την εφτιαχνε τοσο συχνά γιατί είναι απλή , νόστιμη και όλα της τα εγγόνια την..”τσακιζαμε”

  • 4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • 1 μπέικιν
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
  • 3/4 φλυτζάνι τσαγιού πορτοκαλάδα
  • ελάχιστη σόδα
  • ξύσμα λεμονιού – πορτοκαλιού
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα ξανθή (προαιρετικά)
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια (προαιρετικά)
  1. Κτυπάμε όλα τα υλικά στο μιξερ για λίγα λεπτά και μετά βάζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ύστερα βάζουμε το φλυτζάνι με τη ξανθή σταφίδα και το φλυτζάνι με τα καρύδια κομμένα κομμένα χοντρά.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί νούμερο 30 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45΄ λεπτά ή εώς ότου βγει καθαρό το μαχαίρι.
  4. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.
 

2 thoughts on “φανουροπιτα

  1. Καταπληκτική συνταγή, Λιακαδιτσα, θα τη δοκιμάσω, κάτι ήξερε η γιαγιούλα σου! Φανερώνει κ πως να βρούμε την ευτυχία η φανουροπιτα;(αστειευομαι!) φιλια γλυκα σαν κ τη πίτα σου!

  2. Αν ευτυχια ειναι και μια απλή νοστιμη γευση ισως τη φανερωνει και αυτην!😀 Eυχαριστω για τα καλά σου λογια Ονειρακι μου..

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s