Μπάρες δημητριακών με βρώμη και μπανάνα

Άγχος, τρέξιμο, πίεση και πάνω που νιώθεις πως δυνάμεις και αντοχές σε εγκαταλείπουν η τσάντα σου έχει το σνακ – απάντηση: μπάρες με δημητριακά, με φρούτα, με σοκολάτα ή και με γιαούρτι. Χορταστικές και τονωτικές σε κάθε εκδοχή, ακόμα περισσότερο όταν είναι σπιτικές, με τα υλικά της προτίμησής μας. Για του εμπορίου ούτε λόγος, οι περισσότερες είναι γεμάτες ζάχαρη και συντηρητικά. Με μια φουρνιά έχετε ετοιμάσει θρεπτικό σνακ αρκετό για 3 με 4 δύσκολες μέρες. Οι πολυάσχολοι θα τις εκτιμήσετε λίγο παραπάνω.

Μπάρες δημητριακών με βρώμη και μπανάνα

Υλικά

500 γρ. βρώμη
3 μπανάνες
2 ακτινίδια (ότι φρούτο προτιμάς, ζουμερό κατά προτίμηση)
¼ της κούπας λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού καρύδα (προαιρετικά)
1 χούφτα αμύγδαλα ή καρύδια ή φιστίκια (προαιρετικά)
4 κουταλιές της σούπας μέλι

Ρίχνουμε τη μισή βρώμη σε ένα μεγάλο μπολ. Αλέθουμε την άλλη μισή βρώμη στο μούλτι μαζί με τους ξηρούς καρπούς και την ρίχνουμε στο μπολ.
3465644334_1332e1b04b_o-thumb-large

Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ, ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα και τις 4 κουταλιές μέλι. Αλέθουμε τις μπανάνες και τα ακτινίδια στο μούλτι και μετά τα προσθέτουμε στο μπολ.

Τέλος, ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, είτε με κουτάλα ή προτιμότερο είναι να πλάσουμε το μείγμα με τα χέρια. Σε ένα ορθογώνιο ταψί απλώνουμε χαρτί ψησίματος (για να μη δυσκολευτούμε στο καθάρισμα του ταψιού) και από πάνω απλώνουμε το μείγμα μας και σχηματίζουμε μια ορθογώνια πλάκα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

dsc_01263-thumb-large

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s