Παλμιέ

palmierrrrr

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
λίγο νερό για το άλλειμα του φύλλου
μπόλικη ζάχαρη

προαιρετικά χρειαζόμαστε
σοκολάτα κουβερτούρα λίγο καλαμποκέλαιο
ή
σαντιγύ φιστίκι Αίγινας χοντροαλεσμένο

Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας μπροστά μας απ’ τη μακριά πλευρά.

SV105608_thumb[1]

Με ένα πινέλο το αλείφουμε καλά με νερό απο άκρη σε άκρη.

SV105611_thumb[1]

Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη παντού!

SV105617_thumb[1]

Γυρίζουμε μπροστά μας τη στενή πλευρά του φύλλου και
τυλίγουμε σε ρολό μέχρι τη μέση.

SV105620_thumb[1]
Γυρνάμε και πάλι το φύλλο, από την άλλη στενή πλευρά,μπροστά μας
και τυλίγου με πάλι σε ρολό μέχρι να συναντήσει το προηγούμενο.

SV105622_thumb[1]

Βρέχουμε και πάλι με νεράκι το σημείο συνάντησης των 2 ρολών,
για να κολλήσουν.

SV105627_thumb[4]

Κόβουμε με ένα μαχαίρι κομμάτια λίγο μικρότερα από ένα εκατοστό.

SV105633_thumb[1]

Αραδειάζουμε σε αβουτύροτο ταψί.Τα πατάμε με το χέρι μας να πλατύνουν.

SV105634_thumb[5]

Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη ζάχαρη!

SV105637_thumb[1]

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς C
μέχρι να ροδίσουν.

SV105671_thumb[13]

tips :

  • Μπορείτε να βουτήξετε το μισό παλμιέ μέσα σε σοκολάτα λιωμένη με
    ελάχιστο καλαμποκέλαιο.Αφήστε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και σερβίρετε.
  • Ακόμη μπορείτε να τα ενώσετε ανα 2 με χτυπημένη σαντιγί
  • ή να τα πασπαλίσετε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης!!!
  • ‘η να τα παραγεμίσετε με μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s