Κριτσινια

KRITSINAKIA
Yλικά

630 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. σουσάμι

400 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή

1½ κουτ. γλυκού αλάτι

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

EKTEΛEΣH

Βάζουμε στο μπολ του ζυμωτηρίου το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Περιστρέφουμε τον μηχανισμό με το εργαλείο της ζύμωσης δύο φορές για να ανακατευτούν τα υλικά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το νερό με τη μηχανή να δουλεύει σε αργή ταχύτητα. Ζυμώνουμε για 1½ λεπτό. Βγάζουμε τη ζύμη από το ζυμωτήριο και τη μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο. Τη γυρνάμε δύο φορές και τη βάζουμε σε μεγάλο μπολ το οποίο έχουμε ελαφρώς αλείψει με ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο ?χωρίς αέρα? στους 170°C. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ή δύο ρηχά ταψιά. Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και τη χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγουμε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι να γίνει περίπου 40×25 εκ. Κόβουμε με μαχαίρι το κάθε κομμάτι της ζύμης σε 15-20 μακρόστενες λωρίδες. Διπλώνουμε στη μέση μία μία τις λωρίδες και τις πλάθουμε σαν κοτσίδα γύρω από τον εαυτό τους. Απλώνουμε την κάθε κοτσίδα πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Αλείφουμε ελαφρώς την επιφάνειά τους με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα κριτσίνια στον φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα σερβίρουμε.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s