ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ BRIOSCHE

ΜΠΡΙΟΣ

Οτι πρεπει για τις χειμωνιατικες μερες …

 Αλευρι για ολες τις χρησεις300γρμ.
Γιαουρτι 150γρμ.
Ηλιελαιο 6 κουταλιες σουπας
Γαλα 6 κουταλιες σουπας
Ζαχαρη 3 κουταλιες σουπας
Μπεκιν 2 κουταλακι γλυκου
Βανιλια 1
η οτι αλλο μυρωδικο θελετε,μαχλεπι,κανελα κ.λ.π
Αλατι 1 πρεζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεουμε ολα μαζι με ενα πηρουνι, αν χρειαστει βαζουμε λιγο ακομα αλευρι,π λαθουμε με αλευρωμενα χερια σε οτι σχημα θελουμε.
Προσεχουμε να ζυμωσουμε ελαφρα την ζυμη.
Αλειφουμε με αυγο μαζι με λιγο νερακι.
Πασπαλιζουμε αν θελουμε με αμυγδαλο φιλε,μ ειγμα κανελας ζαχαρης καρυδιου,χονδρη ζαχαρη,η τα αφηνουμε σκετα.
Ψηνουμε σε λαδοκολα,στους 170 με 180 β,για 30 λεπτα περιπου,θα τα δουμε να παρουν ενα χρυσαφι χρωμα.
Δεν χρειαζεται ψησουμε πολυ.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s