Μελομακάρονα

Μόλις η κουζίνα μυρίσει μελομακάρονα, αισθάνεσαι ότι φτάνουν πια τα Χριστούγεννα. Είναι πολύ απλό γλυκό και πραγματικά θα τα καταφέρετε χωρίς δυσκολία.

Υλικά
       2 φλυτζάνες σπορέλαιο
       1 φλυτζάνα ζάχαρη
       1/2 φλυτζάνας κονιάκ
       1/2 φλυτζάνας χυμό φρέσκο πορτοκάλι
       λίγη κανέλλα
       7,5 φλυτζάνεσ μαλακό αλεύρι
       2 κ.γλ. μπαίηκιν
       1 κ.γλ. σόδα
Σιρόπι
       2 φλυτζάνες μέλι
       2 φλυτζάνες ζάχαρη
       3 φλυτζάνες νερό
       λίγο λεμόνι
Βάζουμε το σπορέλαιο σε μια λεκάνη , το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το κονιάκ, τη κανέλλα και το γαρύφαλο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Μετά αρχιζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι όπου έχουμε βάλει τη σόδα και το μπαίηκιν έως ότου γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη. Τότε αρχίζουμε το πλάσιμο, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα στο χέρι και ή το πλάθουμε σαν μακρόστενο μπαλάκι πατώντας την επιφάνειά του με ένα φαρδύ κοσκινο αλευριού να το χαράξει σε ρόμβους ή το ανοίγουμε ένα μικρό κύκλο και κόβουμε με τα ειδικά κούπ διάφορα σχήματα, καρδούλες, δενδράκια, αστεράκια. Τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε λαδώσει και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
5 6 7
Εχουμε ετοιμάσει το σιρόπι απο πριν και έχει κρυώσει, μόλις βγούν τα μελομακάρονα ζεστά όπως είναι, τα βουτάμε για λίγο (10 δευτερόλεπτα) στο σιρόπι και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στη πιατέλα μας. Απο πάνω πασπαλίζουμε με μπόλικα ψιλοκομένα καρύδια τα οποία κολλάνε λόγω σιροπιού και δεν πέφτουν.
10
et voila!

One thought on “Μελομακάρονα

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s