Βασιλόπιτα Κρουασάν

 

Είναι μια βασιλόπιτα με τέλεια εμφάνιση!!!

Βασιλόπιτα Κρουασάν

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 1/2 κούπες αλευρι
  • 2 κουταλιές μαγιά ξηρή
  • 1/3 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • 2 κουταλιές βούτηρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουπα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1/2 κουπα κερασάκια γλασέ κομμένα
  • 1/2 κουπα καρύδια χοντροκομένα
  • 1/3 κούπας βούτηρο μαλακό

Προετοιμασία: 65′ )
Mαγείρεμα: 33′

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατέψτε το αλευρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Βήμα 2

2) Ανοιξτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε μέσα το χλιαρό γάλα, το βούτηρο, το ένα αυγό και το κροκάδι από το δεύτερο αυγό.

Βήμα 3

3) Ζυμώνετε βάζοντας λίγο λίγο το αλευρι από τα πλαϊνά

Βήμα 4

4) μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή.

Βήμα 5

5) Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί 5′

 

6) Στο μεταξύ ανακατέψτε σε ένα μπώλ τη ζάχαρη, την κανέλα, τα κερασάκια και τα καρύδια. Αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 7

7) Χωρίστε τη ζύμη σε 3 ισα μέρη.

Βήμα 8

8) Ανοίξτε κάθε μέρος σε χοντρό φύλλο με διαμετρο 30 εκ.

Βήμα 9

9) Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σε ένα ταψάκι αντικολλητικό. Απλώστε στην επιφάνεια του το μισό μαλακό βούτηρο και πασπαλίστε με το μισό μίγμα των καρυδιών.

Βήμα 10

10)Τοποθετήστε τώρα το δεύτερο φύλλο, απλώστε το υπόλοιπο βούτηρο και πασπαλίστε με το υπόλοιπο μιγμα καρυδιών.

Βήμα 11

11)Τοποθετήστε μετά το τρίτο φύλλο και βάλτε στο κέντρο του ένα μικρό πιατάκι διαμέτρου 5 εκ. (στη φωτογραφία είναι ένα κουπ πατ με αντίστοιχη διάμετρο)

Βήμα 12

12) Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε ξεκινώντας απο το πιατάκι προς την περιφέρεια 16 κομμάτια.

Βήμα 13

13) Αφαιρέστε το πιατάκι.

Βήμα 14

14) Στρίψτε κάθε κομμάτι στριφογυρίζοντας το 3 φορές σε σπιράλ.

Βήμα 15

15) Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει 15-40 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βήμα 16

16)Χτυπήστε ελαφριά το ασπράδι με ένα κουταλάκι ζάχαρη και αλείψτε την επιφάνεια της πίττας.

Βήμα 17

17)Ψήστε σε 180 για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όταν κρυώσει στολίστε την με κερασάκια γλυκά στο κέντρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι απο το βιβλίο της κας Βέφας για Χριστουγεννιάτικα γλυκά!!

Ευχαριστούμε την Sitronella για τις φωτογραφίες βήμα βήμα (στις φωτογραφίες, στο τέλος έχει προστεθεί και σοκολάτα στη γέμιση🙂 )

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s