Μπουρμά καταΐφι

καταιφι

Τυλιχτό καταίφι γεμιστό με φυστίκι Αιγίνης και περιχυμένο με αρωματικό σιρόπι.

Υλικά:
1500 gr. Φύλλο Κανταΐφι
350 gr. Βούτυρο (Αγελαδινό)
700 gr. Φιστίκια (Ολόκληρα)

Υλικά για σιρόπι:

2 κιλά Νερό
2 κιλά Ζάχαρη
1500 gr. Γλυκόζη
½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι

Προετοιμασία:

Θα χρησιμοποιηθεί ταψί 35 εκ
Παίρνουμε τα φύλλα κανταΐφι τρίβοντας στα χέρια, έτσι ώστε να ανοίξει η τρίχα τους. Απλώνουμε το
κανταΐφι και ξεχωρίζουμε σε μικρές λωρίδες(κομμάτια περίπου 25 εκ. μήκος). Μετά παίρνουμε ένα, ένα τα κομμάτια προσθέτοντας φιστίκια κατά μήκος . Έπειτα πιάνουμε τις λωρίδες και στρίβουμε την κάθε άκρη με αντίθετη φορά. Μετά τυλίγουμε προσπαθώντας να το φέρουμε σε μορφή σαλιγκαριού. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα φύλλα κανταΐφι. Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί και περιχύνουμε το βούτυρο σε όλο το γλυκό Έπειτα βάζουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 1800C για 1 ώρα περίπου.

Προετοιμασία για σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το
σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.

Σιρόπιασμα:

Μόλις βγάλούμε τον μπουρμά κανταΐφι από τον φούρνο το αφήνουμε μέχρι να έρθει σε χλιαρή θερμοκρασία και σιροπιάζουμε το γλυκό με ζεστό σε θερμοκρασία σιρόπι. Έπειτα περιμένουμε για μία περίπου ώρα μέχρι να ωριμάσει έτσι ώστε να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s