Εύκολο και γρήγορο BANOFI

mpanofiΗ μπανάνα είναι ένα εξαιρετικό υλικό όταν συμμετέχει σε γλυκά. Και το συγκεκριμένο γλυκάκι είναι μούρλια. Εαν πάντα αποφεύγετε ή το σκέφτεστε πολύ για να φτιάξετε banoffe λόγω του χρόνου που χρειάζεται η καραμέλα τότε το παρακάτω γλυκάκι θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη. Είναι ένα γρήγορο μπανόφι που δεν χρειάζεται τη χρονοβόρα διαδικασία για την καραμέλα.

Υλικά:

4 μπανάνες
400 γρ. μπισκότο digestive
200 γρ. βούτυρο
120 γρ. ζάχαρη άχνη
250 ml. κρέμα γάλακτος φυτική

Για την κρέμα καραμέλας:

1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού νερό
1/4 γιαούρτι
1 βανίλια
Τρίμμα σοκολάτας

Εκτέλεση:

Αρχικά θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα. Παράλληλα λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Έπειτα ενσωματώνετε το βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύετε.

Στρώνετε σε ένα πυρέξ και πιέζετε με ένα κουτάλι για να απλωθεί. Για να κάνετε την κρέμα καραμέλας, βάζετε σε ένα τηγάνι την ζάχαρη και το νερό ώστε να κάνετε μια ελαφριά καραμέλα. Αφού κρυώσει λίγο, ανακατεύετε με το γιαούρτι και την βανίλια.

Αδειάζετε την κρέμα καραμέλας πάνω από τη βάση μπισκότων και στρώνετε τις μπανάνες που έχετε κόψει σε ροδέλες. Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από τις μπανάνες. Πασπαλίζετε με τρίμμα σοκολάτας. Έτοιμο!

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s