Καραμέλες ζελεδάκια!

pos-na-ftiaxete-malakes-karamelitses-zeledakia

Υλικά:
4 κουταλιές της σούπας ζελατίνη ή περίπου 6 φύλλα
1 κούπα παγωμένο νερό
1 1/2 κούπα βραστό νερό
4 κούπες ζάχαρη
1/4 κ. σ. αρωματικό εκχύλισμα ή σιρόπι της αρεσκείας σας όπως λεμόνι, φράουλα ή μέντα
1-2 σταγονές χρώμα ζαχαροπλαστικής
εξτρά ζάχαρη για την επικάλυψη

2

3

Σε ένα μεγάλο δοχείο με κρύο νερό προσθέσετε τη ζελατίνη για πέντε λεπτά για να μαλακώσει.
Προσθέστε στο βραστό νερό τη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέσετε τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
Βράστε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς.
4

Χύστε το μίγμα σε φορμίτσες.
Προσθέστε πολύ λίγο εκχύλισμα και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε κάθε φόρμα ανάλογα με τη γεύση και το χρώμα που θέλετε
Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
Εδώ να σημειώσω οτι μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και αντί να χρησιμοποιήσετε χρώματα του εμπορίου να το κάνετε με φυσικό τρόπο.

5

6

Αφήστε τα όλη νύχτα στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν.
Την επόμενη κόψτε το μίγμα ζελατίνης σε κύβους χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι βουτηγμένο σε ζεστό νερό.
Η ζελατίνη μπορεί να σας κάνει κολπάκια, αλλά εσείς συνεχίζετε το κόψιμο.

7

Κυλιστε τους κύβους σε ζάχαρη μέχρι επικαλύφθούν σε όλες οι πλευρές.
Τοποθετήστε τα ζελεδάκια σας σε λαδόκολλα και τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για δύο μέρες για να πήξουν καλά

8

9

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s