σαλτσα ντοματα

Πολύ καλή και γευστική σάλτσα, για να την χρησιμοποιήσουμε σαν βάση πάνω σε πίτα, όταν ετοιμάζουμε γιαουρτλού κεμπάπ.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

250 γρ. ντομάτα σε κύβους
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κοφτή κουταλιά γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
½ κουταλιά γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού φύλλα βασιλικού
Αλάτι
DSC_01_2012-11-25
Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός απ τον βασιλικό, αφήνουμε την σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

DSC_02_2012-11-25

DSC_03_2012-11-25Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη την πολτοποιούμε και ρίχνουμε τα φύλλα του βασιλικού, ανακατεύουμε και σε 2-3 λεπτά απομακρύνουμε απ την φωτιά.

DSC_04_2012-11-25

DSC_05_2012-11-25DSC_06_2012-11-25

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s