Μπισκότα από βρώμη και σταφίδες

2015-03-09_145403
Συστατικά

    αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 φλυτζανι τσαγιου
    μαγειρική σόδα - 1 κουταλάκι του γλυκού
    κανέλα - 1 κουταλάκι του γλυκού
    τζίντζερ - 1/2 κουταλάκι του γλυκού 
    γαρύφαλλα - 1/2 κουταλάκι του γλυκού 
    Μπαχάρι - 1/2 κουταλάκι του γλυκού 
    αλάτι - 1/2 κουταλάκι του γλυκού
    βούτυρο - 1 φλιτζάνι ( 225 γρ ) , λιωμενο ή έστω μαλακο μαλάκωσε
    καστανή ζάχαρη - 1 φλιτζάνι
    λευκη ζάχαρη - 1/2 κούπα
    αυγά - 2 μεγάλα
    εκχύλισμα βανίλιας - 1 κουταλάκι του γλυκού
    νιφάδες βρώμης - 3 φλιτζάνια
    σταφίδες - 1 φλιτζάνι , μεγάλο μεγάλο! 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 F ( 175 C ) .

Σε ένα μέτριο μπολ,χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι,
τη σόδα,την κανέλα,το τζίντζερ,το γαρύφαλλο,μπαχάρι 
και το αλάτι,στη συνέχεια τοο αφηνεται στην ακρη να 
δεσουν μεταξυ τους τα υλικα.
Σε ένα μεγάλο μπολ,χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ
και  κανετε κρέμα μαζί το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι
να γινουν ενας ελαφρύς και χνουδωτός πολτός(περίπου 3λεπτά) 

Προσθέστε τα αυγά,χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη , και στη συνέχεια αναμείξτε στο βανίλια .

Σε χαμηλή ταχύτητα,ανακατέψτε στο μίγμα αλευριού, στη 
συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι για να 
ανακατεύετε τη βρώμη και τις σταφίδες .

Ριχνετε γεματες κουταλιές της σούπας σε λαδόχαρτο 
και φτιάχνεται φύλλα μπισκότων.Ισιώστε ελαφρώς αποο πάνω
και ψήνετε για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν 
- να είστε προσεκτικοί για να μην τα καψαλίσετε στο
ψησιμο .

    
Αφήστε τα να κρυώσουν καλά αφηνοντας τα στο ταψί αρκετή ώρα αφου γβγια μερικά λεπτά στους δίσκους 
πριν τα μεταφερετε σε πιατέλα ή θήκη μπισκότων.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s