ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

η συνταγη ειναι οικονομικη!!! κ το αποτελεσμα τελειο!!
ΥΛΙΚΑ
1 πακετο φυλο κρουστας για γλυκα
1 ποτηρι καλαμποκελαιο
1 ποτηρι κοφτο ζαχαρη
1βανιλια
1 φακελακι 20 γρ μπεκιν παουντερ
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1 κεσεδακι γιαουρτι
4 αυγα
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτηρια κοφτα ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
χυμο απο 2-3 πορτοκαλια
1 ξυλακι κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βαζω σε ενα μπολ ζαχαρη,γιαουρτι,αυγα,μπεκιν,καλαμποκελαιο,βανιλια,ξυσμα [ολα τα υλικα δηλαδη] και ανακατευω καλα με τον αυγοδαρτη [το συρμα που λεω εγω]εντωμεταξει εχω ανοιξει απο πριν το φυλο πανω σε μια καθαρη επιφανεια να ξεραθουν τα φυλα σε 20 λεπτα εχει γινει ξερο.κι αν δεν εχουν γινει ολα δεν πειραζει,λοιπον μεσα στο μπολ που τα εχετε ανακατεψει ολα τα υλικα, παρτε σχεδον τα μισα φυλα κ κοψτε τα σε κομματια με το χερι μεγαλα και ριξτε τα μεσαστο μπολ ανακατεψτε\ το υπολοιπο φυλο εβαλα σε ενα ταψακι η πυρεξ λιγο καλαμποκελαιο σε ολη την επιφανεια να μην κολλησει \\ για να ειναι ελαφρυ βαζουμε τετοιο λαδι\\ και βαζω τα φυλα μεσα σουρωτα ακανονιστα ,ριχνω κ το υλικο απο το μπολ απο πανω και ψηνω σε 170 βαθμους προθερμασμενο φουρνο.αν κατα το ψησιμο παρει εντονο χρωμα κι ειναι μεσα αψητο σκεπαστε με αλουμινοχαρτο .για να καταλαβετε αν ειναι ετοιμο βυθιστε ενα μαχαιρι μεσα αν βγει στεγνο ειναι οκ.εχετε κανει το σιροπι με..
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτηρια κοφτα ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
χυμο απο 2-3 πορτοκαλια
το ξυλο κανελλα
βραστε τα για 10 λεπτα και κατεβαστε απο την φωτια,ενα θα ειναι ζεστο το αλλο κρυο οποιο θελετε ,μολις την βγαλετε απο το φουρνο ,αφηστε λιγο να κρυωσει για να την κοψετε σε κομματια και ”περιλουστετην ” με το σιροπι!! ειναι το κατι αλλο!!!
ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΞΑΝΑΕΞΗΓΩ

..εννοω οτι ..ανοιγουμε το πακετο με το φυλο ,το αφηνουμε ανοιχτο να ξεραθει ,,ετσι το θελουμε να κανει κρατσ κρατσ ,,λοιπον μετα βαζουμε λιγο λαδακ…ι στο ταψι επαλειψη παιρνουμε τα μισα φυλα τα στρωνουμε μεσα στο ταψι ακανονιστα σουρωτα τα υπολοιπα που απομεινανε τα κοβουμε σε κομματια περιπου 7-8 ποντους με το χερι [τριβονται στην ουσια ]και τα ριχνουμε μεσα στο μπολ μαζι με το υλικο την κρεμα ανακατευουμε [δες φωτογραφια ] ολο αυτο το αδειαζουμε επανω στα φυλα στο ταψακι και ψηνουμε ..

Πηγη

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s