Γαλακτομπούρεκο

Screen Shot 2014-06-29 at 13.28.53

… κλασική συνταγή

Υλικά
Θα χρειατείτε ένα ταψί 25x40cm
7 φλ. γάλα
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ. βούτυρο
6 αυγά
200g βούτυρο
20 φύλλα κρούστας

για το σιρόπι
3 ½ φλ. ζάχαρη
2 φλ. χυμό λεμόνι
2 φλ. νερό

Screen Shot 2014-06-29 at 13.32.07Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
Το καταβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατώνουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και το ξαναβάζουμε στη φωτιά για να πήξει.
Χτυπάμε καλά τα αυγά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά ανακατώνωντας συνέχεια με σύρμα.
Την ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μια βράση και μόλις πηξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο.
Βουτυρώνουμε το ταψί.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Στρώνουμε ένα ένα 10 φύλλα, αλλείφοντάς τα με βούτυρο.
Τα φύλλα να εξέχουν από το ταψί.
Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί και διπλώνουμε τα φύλλα από πάνω.
Τοποθετούμε τα άλλα 10 φύλλα, αλειμμένα ένα ένα με βούτυρο. Χαράζουμε τα πάνω φύλλα, χωρίς να φτάσουμε μέχρι την κρέμα, διαγωνίως.
Ψήνουμε το γαλακτομπούρεκο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 50 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.
Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι και το αφήνουμε λίγες ώρες να απορροφηθεί

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s