Χειροποίητο λαχταριστό ψωμάκι

Για ένα καρβέλι
3 κούπες αλεύρι,
20 γρ μάγια νωπη,
1κουταλάκι αλάτι,
Νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη πολύ ελαστική και
2 κουτ σούπας λάδι.

Ανακατεύεις την μαγιά με λίγο νερό χλιαρό και λίγο αλεύρι και την αφήνεις να φουσκώσει.
Βάζεις το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι σε μια λεκανιτσα και τα ανακατεύεις.
Ρίχνεις την φουσκωμένα μαγιά στην λεκάνη και ανακατεύεις με μια κουτάλα ρίχνοντας και το λάδι.
Tα ανακατεύεις λίγο ώσπου να ενωθούν ολα τα υλικά.
Σκεπάζεις την λεκάνη με μια κουβερτα να φουσκώσει η ζύμη (να διπλασιαστεί σε όγκο).
Μετά βάζεις την ζύμη επάνω σε μια καθαρή επιφάνεια και την διπλωνεις 3 με 4 φορές και την κάνεις καρβέλι.
Το βάζεις επάνω σε λαδόκολλα και το σκεπαζεις για να φουσκώσει.
Προθερμαινεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς βάζοντας μέσα και το σκεύος που θα βάλεις το καρβέλι (Στρογγυλή γάστρα ας πούμε η κάποιο άλλο σκεύος που να έχει καπάκι).
Μόλις ζεσταθεί ο φούρνος βγάζεις το σκεύος από μέσα με το καπάκι του και βάζεις το καρβέλι μέσα στο σκεύος με την λαδόκολλα και το σκεπαζεις.
Το βάζεις στον φούρνο στην μεση περίπου του υψους του και το ψήνεις στους 220 βαθ για 35 με 40 λεπτά το πολύ.
Μετά το βγάζεις το βάζεις επάνω σε σχάρα και το σκεπαζεις με μια πετσέτα κουζίνας για να μαλακώσει.
Το βγάζεις βέβαια από το σκεύος για να το βάλεις στη σχάρα

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s