ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

pasxalina-tsourekia-640x480

Τι θα χρειαστείτε για τα τσουρέκια

  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι – Μύλοι Αγ. Γεωργίου
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. γάλα χλιαρό
  • 85 γρ. νωπή μαγιά (ή 30 γρ ξηρή)
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 10γρ. μαχλέπι (2 κουταλάκια)
  • 2,5 γρ. μαστίχα τριμμένη (1/2 κουταλάκι)
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Εγώ επειδή έκανα 2 κιλά αλεύρι έβαλα ένα φακελάκι μαχλέπι και ένα φακελάκι κακουλέ

Πως φτιάχνουμε τα τσουρέκια

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα.

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.

Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα.

Τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.

Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φυτίλια και τα αφήνουμε 10 λεπτά. Έπειτα πλέκουμε τα φυτίλια σε κοτσίδες.

Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 1 ώρα περίπου.

Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά.

Αυτάαααααααα λοιπόν γράφει η συσκευασία στη συνταγή της, προσωπικά έψησα στος 170 και φυσικά έβαλα κι ένα αλουμινόχαρτο στο ενδιάμεσο του ψησίματος όταν πήραν λίγο χρώμα.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s