cheese cake φράουλας

21899694_a79f1b51ab1bb33062eacebd57ec39d7.limghandler-450x352Λαχταριστό cheese cake φράουλας σε 10’
Είναι ένα εύκολο γλυκό μια που δε χρειάζεται ψήσιμο αλλά και πολύ λαχταριστό. Μια συνταγή που θα λατρέψουν μεγάλοι και μικροί!
Υλικά
Για τη βάση 250 γραμμάτια μπισκότα τύπου Digestive ή Μιράντα 120 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο Για την κρέμα 600 γραμμάρια τυρί τύπου Φιλαδέλφεια 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά Για την επικάλυψη 500 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα 2 κουταλιές σούπας νερό (αν η μαρμελάδα είναι πηχτή)
Εκτέλεση

Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη Τα αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο Βάζουμε σε φορμάκια ή μπολάκια το μείγμα του μπισκότου και το πιέζουμε για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα Στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπολ) δουλεύουμε με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός ή με μια σπάτουλα) το τυρί με τη ζάχαρη Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα Μοιράζουμε το μείγμα με κουτάλι πάνω από το τριμμένο μπισκότο, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 – 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα Τέλος, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό, για να γίνει πιο ρευστή Μόλις κρυώσει καλά το τσιζκέικ, βγάζουμε τα μπολάκια από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά τους με το μείγμα της μαρμελάδας

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s