Μπισκότα

galletas-conejo-IMG_3130

Ζύμη μπισκότων:

400 γραμ αλεύρι
125 γραμ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κύβους
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
Γέμιση

150 γραμ μαύρη σοκολάτα
100 γραμ βούτυρο
100 γραμ ζάχαρη άχνη

Διακόσμηση (ουρά):

ροζ μαλλί της γριάς
λιωμένη σοκολάτα  ή μέλι για να συνδέσετε την “ουρά” στο μπισκότο

Οδηγίες

 Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί όλα τα υλικά και σχηματίστε μια μπάλα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ή τρεις, και τις πατάμε λίγο.Παίρνουμε μια μπάλα και την
 ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες .Παγώνουμε για 30 λεπτά, ή την τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Χρησιμοποιήστε ένα τεράστιο κόπτη μπισκότων με σχήμα κουνελιού  για να κόψετε τα μπισκότα, βάλτε τα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και παγώστε  για άλλα 15 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 και ψήνετε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στα άκρα. Βάλτε τα πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς, και  κρατήστε τα  σε ένα κουτί σε ξηρό μέρος.
Τώρα θέλουμε να ετοιμάσουμε τη γέμιση σοκολάτας. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς
Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Όσο είναι ακόμα ζεστή η κρέμα βάλτε την σε μια σακούλα και γεμίστε τα μπισκότα. Τοποθετήστε άλλο ένα μπισκότο από πάνω, και πιέστε απαλά. Αφήστε να κρυώσουν.
Κάντε μικρές μπάλες από μαλλί της γριάς, και κολλήστε  προσεκτικά με λίγο μέλι ή λιωμένη σοκολάτα.

Εάν δεν έχετε  μαλλί της γριάς  αντικαταστήστε με ένα Smarties ή κάτι παρόμοιο.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s