ταραμοκεφτέδες

Υπέροχοι μυρωδάτοι ταραμοκεφτέδες, για την Καθαρά Δευτέρα, και όλη τη Σαρακοστή.


Υλικά:
250 γραμμάρια ταραμά, κατά προτίμηση άσπρο
3 φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί, (ψίχα)
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/2 κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα σέλινο , ψιλοκομμένο
3-4 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλ. χυμό λεμόνι
λίγο πιπέρι
ελαιόλαδο, και αλεύρι, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
1. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό. Βγάζουμε την κόρα και το στίβουμε καλά.
2. Το βάζουμε σε ένα μπολ με τον ταραμά, και ζυμώνουμε με το χέρι πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
3. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν είναι πάρα πολύ μαλακιά η ζύμη, προσθέτουμε λίγο αλεύρι, ή τριμμένη φρυγανιά, ώστε να έχουμε μία επιθυμητή, σχετικά μαλακιά, ζύμη. Αυτό οφείλεται στο πόσο στεγνό θα είναι το ψωμί μας. Αντιθέτως αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
4. Πλάθουμε σε μπαλάκια, “κεφτέδες”, και τους αλευρώνουμε.
5. Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Μόλις ροδίσουν γύρω-γύρω, τους τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s