Κιουνεφε

2016-12-28_124843

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια

Θα χρειαστείτε:

• 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
• 350 γραμμάρια Βούτυρο
• 3 κουταλιές της σούπας Γάλα
• 150 γραμμάρια μοτσαρέλα
• 450 γραμμάρια τυρί φέτα μαλακή
• 150 γραμμάρια Γάλα
• 3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
• 2 κούπες Ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 κούπα Νερό
• ένα στικ κανέλας, και χυμό από ένα λεμόνι

Βήμα-βήμα:

1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το χυμό απο λεμόνι.
2. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
3. Ανακατεύουμε τα 350 γρ. βούτυρο που είναι λιωμένο με 3 κ.σ. γάλα, με το κανταΐφι που έχουμε ψιλοκόψει. Προσέχουμε να πάει παντού το βούτυρο…
4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το σιμιγδάλι και τα τυριά μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα σαν κρέμα.
5. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το μισό από το κανταΐφι και το πιέζουμε να πάει παντού. Πάνω από αυτό στρώνουμε το μείγμα με τα τυριά. Αφήνουμε ένα δαχτυλίδι δυο δάχτυλα χωρίς γέμιση από τα άκρια του ταψιού. Από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και το στρώνουμε καλά.
6. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 160 βαθμούς.
7. Tέλος, καυτό όπως είναι, το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.

Tip: Το σιρόπι το κάνουμε από την προηγούμενη ή κάποιες ώρες πριν για να είναι κρύο. Αν δεν έχουμε φέτα χρησιμοποιούμε ρικότα ή τυρί κρέμα.

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s