Ενα κεικ που πρεπει οπωσδηποτε να δοκιμάσετε!
1/4 κιλό μηλα σε μικρα τετραγωνακια
1/2 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
1 φακελακι baking powder
1 κ.γ. Σόδα
1 1/2 κ.γ. κανελογαρυφαλο σκόνη
1 βανίλια
4 αυγα
1 ποτηρι νερου ελαιόλαδο
1 ποτηρι νερου χυμο πορτοκαλι
1 ποτηρι νερου ζαχαρη.
Εκτελεση:
Αρχικα χτυπας ζαχαρη με λαδι να ασπρισει
Προσθετεις ενα ενα τα αυγα
Λιωνεις τη σοδα στο χυμο, πανω απο τη λεκανη που εχει τη ζαχαρη γιατι αφριζει η σοδα με το χυμο
Κ μετα προσθετεις κανελογαρυφαλο, μπεικιν, βανιλια
Κ στο τελος κοσκινιζεις το αλευρι μεσα
Βαζεις κ τα μηλα κ το ψηνεις ολο 40-50′ στους 180 βαθμους.