ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΦΛΑΜΠΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Η μαγειρικη είναι πια της μοδας. Μπηκε στα σπιτια μας μεσω της τηλεορασης και ολοι ενδιαφερονται γι αυτην όπως εκαναν παλιοτερα για τη ζωη των πρωταγωνιστων της κάθε σαπουνοπερας! Δεν θα εστιασω στο ότι καποιοι απαγγελουν τις συνταγες τους σαν να διαβαζουν ποιηματακι από βιβλιο ή στο ότι καποιοι αλλοι περιγραφουν το τελευταιο μαγειρικο τους επιτευγμα χρησιμοποιωντας το λεξιλογιο των μεγαλων εξερευνητων! Μακρυα από τα φωτα και τις καμερες  και το virtual  reality ,  στην πραγματικοτητα   oi καθημερινοι ανθρωποι δεν μπαινουν στην κουζινα  για να περασουν την ωρα τους  ή από χομπυ,  αλλα επειδη εχουν αναλαβει την υποχρεωση απεναντι στην οικογενεια τους ή εστω στον εαυτο τους. Σκοπος τους είναι να βγαλουν από  την κατσαρολα τους ενα νοστιμο φαγητακι και  ικανοποιησουν την πιο ζωτικη ανθρωπινη αναγκη τους την πειν.  Η  λυση είναι τα  απλα φαγητα!!!

Και σαν μοναδικο βραβειο  περιμενουν μονο  την αποδοχη του παραληπτη!  Κλειστε την τηλεόραση ( που σας παχαινει – γιατι εκει  καθεστε με τις ωρες βλεπετε ολα τα γκουρμε και σας τρεχουν τα σαλακια) !  Μασουλατε μπολακια ολοκληρα με ξηροκαρπια, εκει !  Συγκεντρωστε  τα υλικα σας και προχωρείστε   στην κουζινα!  Μη φοβαστε … δεν θα εκτελεσει κανεις μετα!

Η συνταγη που ακολουθει απανταει στο  καθημερινο εφιαλτικο ερωτηματικο :   «τι να μαγειρεψω παλι σημερα» ?

Επειδη προσεθεσα  και λιγη καλη διαθεση  μπορειτε να αποφυγετε και την παρατηρηση

« Παλι κοποπουλο; »   😉

Διαλεξα λοιπον γαλοπουλα αντι για…  κοποπουλο!

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΦΛΑΜΠΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

1,200 γρ. γαλοπουλα ( στηθος ή και μπουτι  κομμενο σε μπριζολακια

50 γρ βουτυρο

1 καροτο σε κυβακια

1 κρεμμυδι σε κυβακια

30ml κονιακ

½ κ καφε θυμαρι

3-4 κλαδακια μαιντανου

Ζεσταινεται τα 20 γρ από το βουτυρο σ ένα τηγανι.

Σωταρετε σε δυνατη φωτια τα κομματια της γαλοπουλας φροντιζοντας να ροδισουν από ολες τις πλευρες.

Βαζετε σε μια κατσαρολα τα κρεμμυδακια , το καροτο  με λιγο βουτυρο να σωταριστουν κι αυτά μεχρι να παρουν χρωμα .

Στη συνεχεια προσθετετε  τα κομματια της γαλοπουλας και τα σβυνετε με το κονιακ.

Μολις παρει βραση , αναβετε ένα σπιρτο και  “φλομπαρετε”   το φαγητο..Το σβυνετε με 2 ποτηρια χλιαρο νερο , προσθετε τα μυρωδικα και το αφηνετε να σιγοβρασει , σκεπασμενο με το καπακι του, για περιπου μια ωρα. . Το σερβιρετε με ταλιατελες  ή παπαρδελες που θα περιχυσετε με τη σαλτσα της γαλοπουλας.

Αφηστε την τηλεοραση  και μπειτε στην δικη σας κουζίνα !  Η γαλοπουλα “φλαμπε” παχαινει λιγοτερο απο την τιβι! Και ..  ειναι  και σαφως πιο νοστιμη! Ειναι φαγακι!

Εδώ σχολιάζεις μάγειρα!